Autor: CroExpress

Iako posljednjih četiri mjeseca na živi u tom stanu, Osječaninu s berlinskom adresom ovih je dana stigla obavijest da je dužan 600 kuna za isporuku vode u stan u Osijeku.

– Najprije sam u travnju na tri mjeseca otišao sâm u Njemačku, poznata priča, trbuhom za kruhom. Snašao sam se i u srpnju su za mnom došli žena i dvoje djece. Od tada je naš stan prazan. Ne želimo ga iznajmljivati. Poslali smo dopis u Vodovod da u stanu neće minimalno godinu dana biti nikoga i smatrali kako smo time riješili problem s računima te da ćemo ubuduće plaćati samo paušal. No, nedavno nas je kontaktirao rođak koji je došao obići stan i rekao nam kako imamo gotovo 600 kuna duga za vodu. Ostao sam šokiran. Pa u stanu nema nikoga! Ne mislim plaćati vodu koju je netko drugi potrošio – ogorčeno priča Glasu Slavonije.

Problem je već poznat. Naime, zbog niza tehničkih problema suvlasnici stambenih zgrada uglavnom nemaju ugrađene vlastite vodomjere, a u ukupnoj populaciji suvlasnika, primjerice, jedne stambene zgrade nema dovoljno sloge i/ili razumijevanja da se za prazne stanove ne naplaćuje potrošnja vode. U prijevodu, isporuka vode ne može se ‘odjaviti’ već bi se, kroz dugačak proces, trebala prikupiti suglasnost većine stanara da onaj koji odlazi plaća samo paušal. 

Datum objave: 17.12.2018.