Autor: CroExpress

Neobična priča koja je započela kao priča strave, a završila sretno, zbila se u utorak uvečer u austrijskom Mauerbachu. Dječak je zaspao u autobusu na putu iz škole i probudio se po mraku, u šumi.

Kad je 11-godišnji Arthur Altbart otvorio oči, bio je sam u mračnom autobusu. Oko njega je bilo visoko drveće, piše Heute.at. U panici je nazvao majku, koja ga je, iako pod temperaturom, odmah krenula tražiti. U pomoć su priskočili vatrogasci, policija. čak i gradonačelnik.

Kad se dječak smirio, uspio je opisati zgradu koju vidi u daljini. Pronađen je u autobusu koji je preko noći ostavljen parkiran u šumi. Nakon 45 minuta mučenja, hitne službe uspjele su otvoriti vrata.

Ubrzo je stigao i vozač autobusa. Čovjek se u suzama ispričao dječaku koji ga je zagrlio i odmah mu oprostio previd, rekavši da ga ne želi dovesti u probleme sad prije Božića. Vozač ni sam ne zna kako nije vidio dječaka da spava u vozilu.

Odrasli nisu bili toliko u rasploženju za opraštanje pa su i otac i gradonačelnik zvali prijevoznika da izraze svoje nezadovoljstvo jer je vozač dužan očistiti vozilo i pregledati ga prije nego ga zaključa.

Datum objave: 29.11.2018.