Autor: CroExpress

Bavarska policija u samo je jednoj noći, sa srijede na četvrtak (21./22.11.) uhvatila desetero krijumčara ljudi, među kojima državljane BiH, Srbije, Albanije…

Deset minuta nakon ponoći, mobilna granična kontrola u Passau zaustavila je automobil slovenskih registracija kojeg je vozio 24-godišnji državljanin BiH. U njemu su bila dvojica njegovih zemljaka (35 i 45 god.) Istražitelji su zaključili da ih 24-godišnjak dovodi u Njemačku kako bi ilegalno radili. Vratili su ih u Austriju.

Tri i pol sata kasnije, na istoj autocesti A3, zaustavljena su dva automobila srbijanskih registracija. Policija je utvrdila da su dvojica krijumčara iz Srbije željela ilegalno uvesti dvojicu svojih zemljaka u Njemačku. Nakon što su kazneno prijavljeni, vraćeni su u Austriju.

Treći slučaj te noći bila je državljanka BiH (37). Ona je imala dozvolu za boravak u Njemačkoj, ali putovala je sa 16-godišnjom kćerkom i 18-godišnjim državljanom BiH koji bi ilegalno ušli u zemlju. Oni su imali i papire koje su izdani drugim osobama. Starija žena optužena je za krijumčarenje, ali joj je dozvoljen ulazak sa kćerkom, dok je 18-godišnjak vraćen. Istraga protiv 37-godišnjakinje će se nastaviti.

Iste noći te jutra zaustavljeno je još nekoliko krijumčara – Sirijci, Albanac i Rumunji. Albanac (34) je želio ilegalno uvesti dvojicu zemljaka, od kojih je jedan imao zabranu ulaska u zemlju. 

>>> INSPEKCIJA U NJEMAČKOJ Zatekli ilegalne radnike iz BiH i Srbije na ‘baušteli’

Datum objave: 27.11.2018.