Autor: Zoran Stupar

Bernarda Brunović iz švicarskog Dietikona oduševila je prošlog tjedna publiku i žiri nastupom na njemačkoj verziji popularnog glazbenog show-a, The Voice. Osim izuzetnih glasovnih sposobnosti, Bernarda je osobita po tome što je slijepa.

Ova 25-godišnja djevojka cijeloga se života bavi glazbom pa su tako iza nje nastupi u iseljeništvu i Hrvatskoj – natjecala se za švicarsku predstavnicu na Euroviziji, pjevala na duhovnim festivalima i humanitarnim koncertima, na popularnom Božiću u Ciboni u Zagrebu, Večeri dalmatinske šansone… 
Rođena je 1993. godine u Zagrebu, a nakon otkrivene bolesti obitelj se preselila u Švicarsku. Niti više od trideset operacija nije Bernardi omogućilo da vidi. Ali zato su joj podareni drugi darovi – predivan karakter i još ljepši glas. 
Prije nego nas ponovo razveseli svojim nastupom na The Voice of Germany, porazgovarali smo s ovom izuzetnom mladom ženom.

Vaš prvi nastup na njemačkom Voiceu mediji i slušatelji popratili su s oduševljenjem, a članovi žirija se borili da vas privuku u svoju ekipu. Kako danas gledate na to, jeste li očekivali da ćete biti zvijezda te večeri?

– Nisam ništa očekivala, ovakva bolesna kako sam nastupala, s upalom uha na obje strane i s glasom u komi. Ali bilo je dovoljno da se taj nastup pretvori u jedan nezaboravni trenutak. Još nikad se nisam osjećala tako dobrodošla kao na Voiceu. I žiri i publika su me toliko lijepo primili da ni opisati ne mogu, a uz to još i fantastičan bend i sjajna pjesma. Nemam riječi!

Što očekujete od suradnje s mentorom kojeg ste odabrali, Michael Patrick Kellyjem, bivšim članom megapopularne grupe The Kelly Family?


– Sigurna sam da ću u suradnji s njim mnogo toga naučiti što se tiče glazbe i mojih glasovnih mogućnosti. Presretna sam da imam tako veliku čast, surađivati s Michael Patrick Kellyjem. Na glazbenoj sceni on je velika zvijezda s uspješnom karijerom, a kao osoba tako simpatičan.
14457404_1225369964203327_1751006940522556113_n

Što slijedi u Voiceu? Kada ćemo ponovo moći gledati Vaše nastupe?

– Sada će nas raspodijeliti u grupe od dva ili tri kandidata. Svaka grupa će dobiti pjesmu s kojom će nastupati kada dođe vrijeme. Žiri će onda odlučiti tko od nas ide dalje, u sljedeći krug. Baš me zanima s kim ću pjevati. Ima toliko dobrih kandidata!

Osim što pjevate pjesme drugih izvođača, pišete ih i sami. Što vas najviše inspirira?

– Cijeli mi je život toliko povezan s glazbom da mogu reći da mi nadahnuća mogu doći u bilo kojoj situaciji, no ima i dana kada se moram potruditi da pronađem inspiraciju, a ima dana kada mi ništa ne dolazi. E to zna biti dosta teško, posebno kada postoji neka tema o kojoj bih napisala pjesmu ili postoji želja da skladam, a nema ideje. Jedino rješenje je onda biti strpljiv i dalje tražiti, dok se ne nađe nešto dobro. Ili malo pričekati, možda će nadahnuće samo od sebe doći u svoje vrijeme. Sve zavisi o situaciji.

Koliko je u cijeloj priči važna vaša obitelj?

– Neizmjerno sam zahvalna mojoj obitelji na svakoj podršci, bilo sada u ovom uzbudljivom razdoblju, bilo inače u mojoj karijeri i svakodnevici. A najviše sam zahvalna dragom Bogu da imam svoju obitelj, koja je najdragocjeniji dar u mom životu.

19113547_1368109413301605_3183536776928436071_n

Možete li nam opisati kako sada izgleda jedan dan u Vašem životu, s obzirom na nove obveze u Voiceu? Kako se pripremate za nastupe?

– Uz glazbu se intenzivno bavim trčanjem, plivanjem i skijanjem i svakodnevno sam aktivna u crkvi. Na petoj sam godini studija teologije, volim čitati i pisati pjesme i poeziju. Sestra mi ima troje djece pa kad dođu onda se s njima igram. Uz to vježbam pjevanje pa kad mi pošalju neku informaciju u vezi Voicea, onda se lako pripremam za daljnju avanturu.

Pokazali ste da ništa nije nemoguće. Možete li poslati poruku svima koji misle da su u životu naišli na nepremostivu prepreku?

– Važno je u svemu tome uvijek biti svoj, ostati realan i prizeman, vjerovati u dobro, nikada ne odustati, živjeti svoje snove, učiti od života, iskoristiti svaku priliku za nešto dobro i korisno – a najvažnije, radost i zahvalnost na svakom trenutku koji nam se u životu pruža.

Datum objave: 30.10.2018.