Autor: Zagrebdublin.com

Sjećam se šoka kad sam počela raditi u Irskoj, prije tri godine, kako se ovdje porezni zakoni bitno drugačije provode nego u Hrvatskoj – poreznici prvo savjetuju, zatim upozoravaju i tek ako si apsolutni kretenski ignorant onda te kazne. Imala sam u međuvremenu nekoliko poreznih nadzora i svaki je završio na savjetovanju, iako su greške bile takve da bi nam u hrvatskom sustavu napisali milijunske kazne.

Svaka nova kretenarija uvedena u Hrvatskoj, kojoj je isključiva svrha bio porezni teror, pravdala se odredbama EU i uvijek, ama baš uvijek, naglasak je bio na ogromnim kaznama.

Ona divota od JOPPD obrasca – ‘to EU zahtijeva od nas’ – samo od nas, od Iraca ništa. PDV obrazac – pisala sam članak davno – mjesečni HR PDV obrazac ima više podataka nego cijeli završni račun u Irskoj. Zbog EU, jelte.

Obzirom da me još uvijek ponekad prate vijesti iz lijepe nam naše, stalno neka drama: stižu nova EU pravila, a s njima i smak svijeta:

pravila-700x151.jpg


pravilla-700x169.jpg


Bome za ovu odredbu u turizmu Irci nisu čuli. Ako si slažete putovanja putem interneta iz Irske, situacija se nije promijenila ni malo, a pogotovo ne radikalno.

Čitam kako je u zadnje vrijeme drama oko razdjelnika i bojlera, svi moraju uvesti razdjelnike, troškovi ogromni, kazne katastrofalne. EU zahtijeva da se izbace ne znam kakvi bojleri, trošak ogroman, kazne drama…

Ostatak članka pročitajte OVDJE.

Datum objave: 29.10.2018.