Autor: Z.S.

Poznati hrvatski glazbeni menadžer Zoran Škugor, pod čijom su ‘palicom’ rasli, između ostalih, Tony Cetinski i Nina Badrić, organizirat će prvi glazbeni festival iseljene Hrvatske. Tko i kako se sve može prijaviti i što pobjednik može očekivati nakon natjecanja, doznali smo u razgovoru s njim.

G. Škugor, čuli smo da organizirate prvi glazbeni festival iseljene Hrvatske. Možete li nam reći više o tome? 

– U veljači 2019. u Švicarskoj će glazbena tvrtka Cmp-Capo Music Production organizirati prvi festival iseljene Hrvatske. Nakon što je tvrtka registrirana, prišlo se planu organizacije ovog festivala koji će, nadajmo se, postati tradicionalan. Naime, odavno imam ideju da se ovakav festival napravi, jer mi se u zadnjih 20-tak godina javilo puno talentiranih izvođača i grupa iz iseljene Hrvatske, koji nisu mogli proći žiriranje za festivale u Hrvatskoj.

Koliko izvođača se može očekivati i kakve pjesme su dozvoljene?

– Na festival se mogu prijaviti svi Hrvati koji žive vani ili su živjeli van zemlje. U obzir dolaze zabavne, pop rock, tamburaške i klapske pjesme koje moraju biti nove, tj. da ih niti jedna diskografska kuća nije izdala. Na samom festivalu će sudjelovati 20-24 izvođača, a pjesme koje će se primati moraju biti do 3,5-4,5 minuta. Direktor festivala je Darko Capo, a umjetnički direktor i izvršni producent sam ja.

Kako se izvođači mogu prijaviti?


– Pjesme se mogu slati do 1.12.2018. na mail adrese cmp@thurweb.ch i z.s.@thurweb.ch.

Što pobjednik može očekivati nakon natjecanja?

– Tri prvoplasirane pjesme će dobiti adekvatne nagrade, a organizator će se pobrinuti da ih odlično plasira, kako van, tako i u samoj Hrvatskoj.

Osim organizacije festivala, osnovali ste i diskografsku kuću u Švicarskoj. Zašto?

– Glazbeno-izdavačka-koncertna kuća CMP je osnovana da bi izvođačima iz Iseljene Hrvatske pomogla u snimanju i plasmanu pjesama, izdavanju nosača zvuka te organizaciji nastupa.


Datum objave: 29.10.2018.