Autor: Z.S.

Prosvjedi kojima se želi pružiti podrška onom velikom, subotnjem u Vukovaru, održat će se, između ostalih, u Chicagu i Buenos Airesu te u Norvalu u blizini Toronta.

Okupljanje hrvatsko-kanadske zajednice predviđeno je od 8 sati ujutro u Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljica mira u Norvalu, Ontario. Na prosvjed su pozvani Hrvati(ce) Toronta, Mississauge, Oakvillea, Burlingtona, Hamiltona, Kitchenera…

Hrvati(ce) Buenos Airesa okupljaju se od 10 sati po lokalnom vremenu u Argentinsko-hrvatskom kulturnom centru u San Telmu. Ondje će se prosvjed u Vukovaru prenositi uživo.

Hrvatski kulturni centar u Chicago od 7 ujutro bit će domaćin sličnom prosvjedu. ‘I mi želimo biti dio borbe za Istinu’, poručuju organizatori.

Australski Hrvati organizirali su pak akciju 10.000 australskih svijeća za Vukovar. Pozvali su sve Hrvate u iseljeništvu da pokažu potporu upalivši svijeću u svom domu i stavivši je na prozor koji gleda prema ulici. Nadaju se da će u Facebook grupi prikupiti 10.000 fotografija upaljenih svijeća. 
Podršku vukovarskom prosvjedu objavila je i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava hrvatsku javnost je pozvao na mirni prosvjed u subotu u 14 sati na Trg Republike Hrvatske, povodom ’27 sramotnih godina neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata’.

Datum objave: 12.10.2018.