Autor: CroExpress

Wojtek i Agnieszka, mladi bračni par iz Lubina u Poljskoj prije sedam godina prvi put su posjetili Hrvatsku i totalno se zaljubili u našu zemlju. Otada su je već 20-ak puta posjetili. Nakon prvog posjeta krenula je turneja po Hrvatskoj i istraživanje njezinih ljepota, a potom i blog CroLove koji je danas najpopularniji blog o Hrvatskoj u Poljskoj. Na Facebooku ih prati više od 48 tisuća ljudi, a u tisućama se broje i fanovi na drugim društvenim mrežama poput Instagrama i Twittera.

Za portal Croatia Week mladi Poljaci otkrili su kako ih je u Hrvatskoj osvojilo čisto plavo modre, vrhovi Biokova, lijepo vrijeme i ukusna i raznovrsna kuhinja, ali i bogata povijest i srdačnost ljudi.
‘Hrvatska je postala naše utočište, bijeg od svakodnevice. Tu dođemo kako bi napunili baterije za povratak na posao’, kazali su.
Najviše vole južnu Dalmaciju, Makarsku rivijeru i Konavle gdje se nadaju jednog dana izgraditi i kuću.
‘Dane ćemo provoditi na balkonu slaveći fjaku dušom i tijelom’, nadaju se Wojtek i Agnieszka.

Za blog o Hrvatskoj kažu da je na početku bio više kao osobni dnevnik, vodič za njihova buduća putovanja, ali ispostavilo se, kažu, da su mnogi Poljaci htjeli u Hrvatsku pa je njihov blog spontano postao kao turistički vodič za našu zemlju.
‘Volimo drugima otkrivati skrovita mjesta koja neće naći na internetu i u nekakvim turističkim vodičima. Želimo da znaju da Hrvatska nudi mnogo više od sunčanja i kupanja‘, poručuje ovaj mladi par te za kraj dodaju kako im je drago da su mnogi zbog njih se odlučili, i odlučuju se vidjeti ljepote Hrvatske. 
Moramo dodati da je i nama drago zbog tog. 

Datum objave: 27.08.2018.