Autor: CroExpress

Njemački mediji nahvalili su hrvatskog trenera Niku Kovača nakon što je njegov Bayern u nedjelju osvojio njemački Superkup. Bavarci su pobijedili Kovačev bivši klub Eintracht iz Frankfurta s 5-0, a svi navijači sa strepnjom su iščekivali nastup svoje najveće zvijezde Roberta Lewandowskog, kao i debi novog trenera na klupi. Obojica su se predstavili i više nego dobro.

Tako Bild piše da je ‘Kovač učinio Lewandowskog snažnim‘. Podsjetimo, Poljak je zabio tri gola, iako je prije početka sezone najavljivao da želi otići pa su mnogi sumnjali u njegovu motiviranost. No, Kovač je prije nekoliko dana rekao da je Lewandowski profesionalac. ‘Novi Lewandowski – Kovačevo mjerilo!’, zaključuje Bild.

Focus navodi tri zaključka iz nedjeljne utakmice. Među njima je i da je ‘Kovačev rukopis već vidljiv’ u igri Bayerna. Nakon početne faze utakmice u kojoj su se isprobavale snage, postalo je jasno da Kovač želi napasti. Učinjeno je to s uspjehom jer su Bayernovi igrači stalno osvajali lopte u protivničkoj polovici.

Merkur piše da je hrvatski trener ispunio ono što se od njega očekivalo – pobjedu kojom je najavio pohod na trofeje ove sezone. Poslao je, navode, poruku konkurenciji da se ne nadaju jer će ‘Bayern biti nezaustavljiv u ligi’ te igračima usadio ‘želju za trofejima’. 

I na Kovačevom se licu tijekom konferencije za novinare nakon utakmice jasno očitovalo zadovoljstvo, a vjerujemo i – olakšanje.

Datum objave: 13.08.2018.