Autor: CroExpress

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske izdao je Vodič za povratnike u Republiku Hrvatsku. U njemu su predstavljeni osnovni postupci s kojima će se povratnici vjerojatno susresti po povratku u domovinu.

Vodič predstavlja pregled najvažnijih informacija koji je nastao na temelju često postavljanih pitanja s kojima su se oni zainteresirani za povratak obraćali Uredu. Tako u sadržaju možemo čitati o osobnim dokumentima, legalizaciji isprava, carinama, registraciji vozila, poduzetništvu, porezima, nekretninama, obrazovnom sustavu, osiguranjima, sudstvu…

‘Naravno, svaki povratak je poseban. Za sve okolnosti koje vas interesiraju, a koje nisu obuhvaćene ovim Vodičem, Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske stoji na raspolaganju te ćemo vrlo rado s vama doći do rješenja. Uvijek koristim priliku naglasiti važnost koju ima komunikacija, a kvalitetna komunikacija podrazumijeva dvostranost. Zaista je potrebno da nas upoznate sa svojim dojmovima, izazovima s kojima se susrećete, mogućim dvojbama. Danas, kada vam je za dobivanje kvalitetnog i točnog odgovora potrebna samo jedna elektronička poruka nema razloga da ta komunikacija ne zaživi’, navodi državni tajnik Zvonko Milas u predgovoru.

Vodič možete prelistati OVDJE.

Datum objave: 31.07.2018.