Autor: Hina/CroExpress

Napadač koji je tijekom vikenda u Torontu u pucnjavi ubio dvije i i ranio još 13 osoba je Faisal Hussain, objavili su u ponedjeljak kanadski istražitelji koji još uvijek ne znaju motiv napada.

Specijalna jedinica za istrage Ontarija (SIU) objavila je da su razgovarali s članom obitelji 29-godišnjeg napadača prije objave njegova identiteta. Hussainova obitelj tvrdi da je imao ozbiljne probleme s mentalnim zdravljem, objavila je kanadska televizija.
Hussainova obitelj uputila je i pismo javnosti koje je objavio CBC. U njemu izražavaju najdublju sućut zbog ‘zatrašujuće akcije’ njihovog sina. Navode kako se borio s psihozom i depresijom cijeli život i kako su intervencije profesionalaca te liječenje medikamentima bili bezuspješni. 
Napad se dogodio u nedjelju u četvrti Greektown u Torontu. Ubijene su 18-godišnja Reese Fallon i 10-godišnja djevojčica čiji identitet nije otkriven. 
‘Govorila sam joj da nije sama’
‘Samo sam razgovarala s njom, govorila joj da nije sama. Nije sama’, ispričala je kroz suze Linda Falgario, koja je bila svjedokinjom strašnog napada i posljednjih trenutaka 18-godišnje Reese Fallon.

Falgario kaže kako se nada da će obitelj ubijene djevojke znati da je njihova kćer bila voljena i zbrinuta u svojim posljednjim trenucima na ovom svijetu.

Fallon je prošlog mjeseca maturirala na Malvern Collegiate Institute u Torontu i trebala je krenuti na Sveučilište McMaster u Hamiltonu ove jeseni. 
Još je 13 ljudi ozlijeđeno, a mnogi su operirani kako bi im se spasio život. Hussain je pronađen mrtav, a obdukcija će otkriti je li počinio samoubojstvo ili ga je ubila policija u razmjeni vatre.

Šef policije u Torontu Mark Saunders izjavio je kako policija još uvijek ne zna motiv napada.

Datum objave: 24.07.2018.