Autor: Hina/CroExpress

Ministri u turskoj vladi pozdravili su odluku njemačkog nogometaša turskog podrijetla Mesuta Özila da napusti njemačku nogometnu vrstu, koju je Özil objavio u nedjelju optuživši dužnosnike i medije za rasizam i diskriminaciju.

Prethodno se u javnosti digla bura oko njegove fotografije s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, snimljene u vrijeme Erdoganove predizborne kampanje.

‘Podupiremo časno stajalište našeg brata Mesuta Özila svim srcem’, napisao je na Twitteru turski ministar sporta Mehmet Kasapoglu. Ministar pravosuđa Abdulhamit Gul napisao je pak da je ‘Özil postigao svoj najbolji gol protiv fašističkog virusa’ napustivši njemački nogometni tim.

Özil, nogometaš turskog podrijetla koji je niz godina igrao za njemačku reprezentaciju, objavio je u nedjelju u seriji tvitova da napušta reprezentaciju. Optužio je Njemačku nogometnu federaciju (DFB) i njezina predsjednika Reinharda Grindela da su ga pretvorili u žrtvenog jarca zbog njemačkog ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva.  

Datum objave: 23.07.2018.