Autor: CroExpress

Hrvatica Jelena (29) požalila se njemačkom portalu tz.de da ju je policija pretukla tijekom finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Policija tvrdi da nakon njihove intervencije Jelena nije imala vidljive ozljede i da se ponašala agresivno.

Jelena od studenog živi u Münchenu i njemački još ne priča dovoljno dobro. Njena prijateljica pojašnjava da je Jelena utakmicu gledala u zrakoplovnoj luci gdje i radi, nakon posla i pića s prijateljima. ‘Jelena je vrlo strastvena oko nogometa i može vrlo glasno vikati kad je uzbuđena’, kaže njena prijateljica.

To nije odgovaralo jednom od okupljenih gledatelja koji joj je navodno povikao da ušuti ili će pozvati policiju. Jelena mu je odgovorila da to slobodno učini i, doista, ubrzo su došli zaštitari i odvukli je. Dočekala ih je policija, a Jelena kaže kako ih je upitala što se događa. Mladi policajac navodno ju je udario šakom u lijevo oko. Ona je tražila da je puste, a policija i jedan zaštitar su je bacili na tlo. ‘Otimala se jer nije znala što se događa’, priča njena prijateljica. Jeleni su stavljene lisice i privedena je.

Nakon otprilike sat i pol djevojka je puštena i odvezla se kući S-Bahnom. Ubrzo se požalila na jaku glavobolju i prijateljica ju je odvezla u bolnicu. Dijagnoza – potres mozga, masnica na oku i po tijelu. Morala je ostati u bolnici 24 sata na promatranju. Liječnici su joj prepisali desetak dana bolovanja.

Policija je za tz.de rekla da je Jelena s javnog gledanja utakmice udaljena jer je bila ‘pijana i agresivna’ te da ‘nije odgovorila na zahtjev da napusti mjesto događanja’. Nakon što je puštena iz policije, kažu kako je bila neozlijeđena.

Bavarski državni ured za kriminalističko istraživanje (LKA) u srijedu je obaviješten o incidentu i otvorio je internu istragu, javlja tz

Datum objave: 19.07.2018.