Autor: Miroslav Korenić

Nakon uspješne sezone Croatia Bietigheim je ljetnu sezonu otvorila, već tradicionalno, svetom misom na domaćem terenu u Metterzimmernu. Po lijepom vremenu put do Metterzimmerna našlo je oko 200 ljudi, a svetu misu održao je fra Josip Bebić, župnik hrvatske katoličke zajednice sv. Franje Asiškog.

Nakon sv. mise došlo je na red druženje, a atmosfera je bila vesela. Dok su odrasli razgovarali, djeca su se igrala, a nešto se i pojelo.

Odigrana je egzibicijska utakmica veterana Croatije Bietigheim i Slavonije Vaihingen/Enza. Prvi dio ‘okršaja’ dobili su domaći dečki, koje je predvodio Marinko Filipović, sa 6:3. Ali i treće poluvrijeme su dobili veterani Croatije, jer su pokazali i za stolom kudikamo veću izdržljivost. Ali obje ekipe su zazlužile atribut – izvrsno.

Misi i ljetnom slavlju pridružila se i ekipa Croatie Reutlingen, na čemu su im domaći osobito zahvalni. Organizatori se žele zahvaliti i fra. Josipu Bebiću na nadahnuću i divnim riječima, zatim igračima veterana NK Slavonije i Croatia Bietigheima te, na kraju, svim gostima i sudionicima kao i ekipi iza paravana, koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli uspješnoj fešti.

Datum objave: 12.07.2018.