Autor: Zoran Stupar

Katrina Milas iz Melbournea ovih se dana našla u jedinstvenoj situaciji; uz oca Hrvata i majku Engleskinju, Katrina mora odlučiti za koga će u srijedu, u polufinalu svjetskog prvenstva u nogometu, navijati. Za one koji još uvijek to ne znaju, ‘Vatreni’ u srijedu u 20 sati igraju protiv ‘Gordog Albiona’.

– Otac me odveo u Hrvatsku 1996. godine i otad sam zaljubljena u ljude i zemlju. Vrlo sam ponosna na svoje hrvatsko naslijeđe – kaže nam Katrina.

Za koga će u srijedu navijati, nije imala puno dvojbe.

Katrina Milas

– Navijat ću za Hrvatsku. Teško mi je objasniti zašto mi je ispred Engleske. Mislim da zato što je manja zemlja s manje novca i slabijom nogometnom ligom. Moralo se raditi više nego u većim zemljama da bi se došlo gdje su sad na međunarodnoj razini – odlučna je naša sugovornica.

Katrina je i inače ljubiteljica nogometa. U engleskoj Premier ligi navija za Southampton, klub iz mjesta odakle joj je majka. Od reprezentacija prati Hrvatsku, Englesku i Australiju. Igrala je za nogometnu momčad svog sveučilišta.

Katrinin otac je rođen u Hrvatskoj. Njenu majku je upoznao krajem ’60-ih u Engleskoj gdje su se vjenčali, da bi potom živjeli u Njemačkoj, Hrvatskoj i Engleskoj. Konačno, preselili su se u Australiju zajedno s najstarijom kćeri Marom. 
Katrina danas živi sa sestrom Marianom i radi u velikoj australskoj odvjetničkoj tvrtki. Ima četiri sestre i brata, a ona je najmlađa – već spomenute Maru i Marianu, koja je rođena u Australiji, Anu i Zlatu rođene u Engleskoj te Krešimira rođenog u Njemačkoj. 


Datum objave: 09.07.2018.