Autor: Hrvatski medijski servis/Avaz

U Sarajevu je u nekim prodavnicama i trafikama moguće kupiti bilježnicu na čijim se koricama nalaze poštanske markice s likom njemačkog diktatora Adolfa Hitlera!

Riječ je o bilježnicama koje su porijeklom iz Kine, a čiji je uvoznik za BiH tvrtka ‘Europapier-Hercegtisak’ iz Širokog Brijega, a ovakve bilježnice se, najvjerojatnije, prodaju i u drugim bh. gradovima.

Na bilježnicama formata A4, na prednjoj strani nalazi se statua Kipa slobode, dok su u vrhu dvije markice na kojima stoji ime Hitlera i naziv ‘Deutsche Reich’. Markice s likom Hitlera nalaze se i na zadnjoj strani ove bilježnice.

Iz kompanije Europapier-Hercegtisak kažu da nemaju nikakve informacije o spornim bilježnicama. Osoba koja se novinaru ‘Avaza’ predstavila kao komercijalni direktor, na upit jesu li ranije znali za ovaj propust, nije dala odgovor.

– Ja sam ovdje sasvim slučajno, nemam veze s ovom tvrtkom. Tu sam se slučajno zatekao – uslijedio je odgovor muškarca koji se nije želio predstaviti, nakon čega je spustio slušalicu.
>>> Nemalo se iznenadio kad je ispijajući kavu ugledao Hitlera

Datum objave: 22.11.2014.