Autor: CroExpress

Policija grada Stuttgarta upozorava nogometne navijače da poštuju zakone tijekom eventualnih proslava pobjeda svojih nogometnih momčadi. Ovo se prije svega odnosi na Nijemce i Hrvate.

Policija navodi kako je moguće da će se proslave pobjeda ‘preliti’ na ulice te da bi se mogle formirati kolone automobila s navijačima. Upozoravaju kako se pri tome moraju poštivati prometni zakoni
Tako podsjećaju da se po ulici ne smije trčati, da je zabranjeno sjediti na krovu automobila i da se ne smije kroz prozor automobila mahati zastavama. Ovakve proslave obično se odvijaju na Theodor-Heuss-Straße – ako se dogodi da će na ulici biti mnogo pješaka, policija će ulicu zatvoriti te preusmjeriti promet na sjever prema Schillerstrasse i na jug prema Paulinenstraße.

Stuttgart Nachrichten navodi da se, osim Nijemaca, ovo najviše odnosi na navijače hrvatske nogometne reprezentacije. Naime, Turci, Grci i Talijani, ostale velike nacionalne manjine, neće pratiti utakmice svojih reprezentacija jer se nisu plasirale u Rusiju.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati u subotu protiv Nigerije. Njemačka igra u nedjelju s Meksikom. 

Datum objave: 12.06.2018.