Autor: I.B.

Hrvatski vjernici Stuttgarta i ove su godine svečano proslavili blagdan Tijelova. Kao i proteklih godina, slavlje je održano na parkiralištu Metroa u Korntalu. 
Svečanu svetu misu i procesiju je predvodio i nadahnuto propovijedao bosonogi karmelićanin o. Branko Zebić iz Splita. Koncelebrirali su voditelji zajednica fra Jure Zebić i fra Zvonko Tolić te kapelani fra Frane Milanović i fra Mijo Sabić.

Liturgijsko pjevanje je predvodio zbor HKZ Bad Cannstatt pod vodstvom i uz glazbenu pratnju pastoralnog referenta Ivana Bošnjaka. Za tjelesnu okrepu nakon svete mise se pobrinuo odbor za slavlje četiriju hrvatskih katoličkih zajednica Stuttgarta, pod vodstvom Ante Prusine i Ruže Soldo.

Nakon ručka je slijedio nastup folkloraša ‘Krešimir’ Bad Cannstatt i to triju uzrasta, dječjeg, mlađeg i odraslog, pod vodstvom Ivanke Kamenšek. Oni su u nošnjama pratli Isusa i u tijelovskoj procesiji. Narodno veselje je potrajalo do 19 sati, uz izvrsnu grupu Double M.

Tijelovskoj svečanosti je nazočilo mnoštvo vjernika. Trodnevnom duhovnom obnovom zajednice su se nastojale senzibilizirati i pripraviti na blagdan. Obnovu je vodio karizmatik o. Branko Zebić. Ivan Bošnjak je na Tijelovo premijerno izveo svoju pjesmu ‘Gozba ljubavi’, za koju je napisao glazbu i tekst, a prihvatilo ju je i zdušno pjevalo okupljeno mnoštvo.

Datum objave: 01.06.2018.