Autor: Z.S./News.com.au

Koliko puta su vas preglasni susjedi usred noći probudili iz sna? Ako živite u zgradi, zasigurno ne jednom. Isto se dogodilo i ovom stanovniku Sydneya koji se probudio uz zvuke glazbenog benda Daft Punk. Njegovo pismo glasnim susjedima proširilo se Facebookom.

‘Dragi susjedi koji se dobro zabavljaju,
Vi znate koji ste.

Oni u stanu okrenutom prema prozorima, koji su u 5:17 ovog jutra puštali sjajnu pjesmu Daft Punka iz 2013. ‘Lose Yourself to Dance, s prozorima širom otvorenim.

Kad su me probudili blagi tonovi Pharella Williamsa, gitara Nile Rodgersa i precizna, iako poprilično prerađena, produkcija Guy-Manuel de Homem-Christa i Thomasa Banglatera, bio sam rastrgan. S jedne strane, pomislio sam: ‘Možda ćemo biti odvedeni na putovanje Daft Punkovom diskografijom, u kronološki obrnutom redu? Hoće li iduća biti ‘Around the World’? Hoćemo li uživati u ‘Da Funk’ i zaokružiti sve sa ‘Rollin’ and Scratchin”?

S druge strane, pomislio sam, ‘Možda bi ovi bezobzirni šupci mogli pokazati minimalno razumijevanje za svoje susjede i shvatiti da ih većina u to vrijeme spava, smanjiti glasnoću i zatvoriti je*ene prozore.

Slušajte glazbu dok vam srce ne bude na mjestu. Ali molim vas to radite sa prozorima zatvorenim i glazbom stišanom na jačinu koja neće probuditi ostatak zgrade.

Najtopliji pozdrav, Vaši dragi susjedi.’

Datum objave: 13.11.2014.