Autor: CroExpress

Osamnaest svjedoka izvedeno je u utorak pred okružni sud u njemačkom Rottweilu gdje se sudi hrvatskom državljaninu Draženu D., optuženom za trostruko ubojstvo u rujnu 2017. kada su ubijeni njegov šestogodišnji sin te partner njegove bivše supruge i njegova rođakinja.

Osumnjičeni je pred kamere izašao s jaknom preko glave.

Svjedoci su sudu rekli da je supruga, koja je ostala živa jer je ubojica želio da živi sa saznanjem da joj je dijete mrtvo, pobjegla od agresivnog Dražena iz Tuttlingena u Villingendorf. Ondje je živjela s novim partnerom, a adresu su čuvali u tajnosti. No, Dražen, koji se preselio u Mahlstetten, ga je doznao. Nekoliko je puta dolazio noću, udarao po roletama i grebao automobil, javlja Schwaebische.de.

U kolovozu se pred supermarketom susreo sa sestrom svoje bivše supruge kojoj je rekao da će ih pobiti za četiri tjedna, a bivšu ostaviti živu. Policija je nekoliko puta obaviještena, ali, tvrdi sestra, rekli su da ne mogu ništa. Kako je i zaprijetio, došao je za četiri tjedna – 14. rujna izvršio je stravična ubojstva. Osobito je šokantno kako je hladnokrvno, s tri metra, ustrijelio svog sina.

‘Dječak je volio svog oca, uvijek ga je branio’, kazala je teta ubijenog dječaka. Pojasnila je da je Dražen D. bio na psihijatrijskom liječenju u Reichenau i opisala ga kao ‘nenormalnog’.

Pet dana nakon ubojstava Dražen je uhićen u Neufri. Bio je potpuno iscrpljen i mokar, bez čarapa. Imao je dva metka u džepu, a pušku je nosio u plastičnoj vrećici. Dvaput je rekao policajcima: ‘Upucajte me’. Tada je uhićen.

Datum objave: 05.04.2018.