Autor: CroExpress

Zagrebački bend The A! u subotu je gostovao u emisiji ‘Go Get ´Em’ na televiziji Welt Der Wunder te se time, po prvi put, predstavio njemačkoj publici, a s kojom će se uskoro, čini se, često družiti. Naime, već se priča o potpisivanju diskografskog ugovora i turneji po Njemačkoj.

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru, svjetskoj crowdfunding platformi, a njihovi engleski singlovi se vrte na preko 600 radijskih postaja diljem svijeta te su dobili velik broj priznanja od ljudi iz struke. ‘Strong’, pjesma s engleske inačice albuma ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja ‘indie’ izvođača pod nazivom ‘International Songwriting Competition’ gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa i mnogi drugi, što pokazuje koliki je ugled organizacije.No, tu lista ne prestaje. Naime, bend je premijerno predstavljen u emisiji na britanskom radiju Amazing Tunes koju vodi Jim Gellatly, a osim toga The A! je preko interneta gostovao na radijima u preko 30 zemalja kao što su: SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Španjolska, Čile, Izrael, Austrija, Kanada, Grčka, Portugal…
Ti uspjesi nisu prošli nezapaženo tako da je ova emisija tek prvi korak, a predstavljeni su upravo u najgledanijem terminu (subota u 19h) što pokazuje da postoji znatan interes za njihovu glazbu.

Uz intervju, pušteni su spotovi njihovih pjesama ‘Where is our love’, ‘If I Had U’ i ‘Never’ te hrvatska inačica zadnje pod imenom ‘Nikad‘ na kojoj su ugostili Vandu Winter.

Uz ‘Nikad’, hrvatske verzije ‘Divan sunčan dan’ , ‘Jedan dobar razlog’ i aktualni ‘Pusti me van’ su najpoznatiji uratci benda koju su zastupljeni u domaćem radijskom eteru, a bend trenutačno promovira album ‘Stereo’ nizom nastupa uživo diljem Hrvatske i regije, a najavljuju i novi singl uskoro.

Više o bendu saznajte na njihovoj Facebook stranici, a emisiju ‘Go Get ´Em’ u kojoj su gostovali možete pogledati ovdje

Datum objave: 21.03.2018.