Autor: CroExpress/Hrvatski glas Berlin

U Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin održana je komemoracija u čast Damangangi Camari, mladom nogometašu porijeklom iz Gvineje koji je prošlog utorka preminuo od posljedica srčane bolesti tijekom treninga. Bile su mu samo 24 godine.

Kako piše Hrvatski glas Berlin, Camara je bivši igrač berlinske SC Croatie, koja je otkazala nedjeljnu utakmicu te su mnogi igrači i članovi uprave došli izraziti sućut obitelji, supruzi i dvogodišnjem sinu.

Igor Čaktaš, menadžer SD Croatia Berlin, rekao je da ‘samo najbolji umiru mladi’.

– Naš cijeli klub je ova tragična vijest u srce pogodila. Čim sam čuo tu vijest, požurio sam u bolnicu. Znao je za opasnost od bolesti ali nije se mogao odreći svoje stasne ljubavi prema nogometu. Svoj život bez nogometa nije mogao zamisliti. Svojim pozitivnim stavom osvajao je sve oko sebe. Imao je uvijek uho za kolege i prijatelje i nastojao je uvijek pozitivno misliti. Njegov ponos je njegov sin Bengali, s njim je imao još širi osmijeh. Obitelji ćemo nastojati pomoći i u financijskom smislu – kazao je Čaktaš, najavivši akciju nekoliko berlinskih klubova koji će odigrati dobrotvornu utakmicu. 

Datum objave: 19.03.2018.