Autor: Z.S.

Ritinu priču pratimo od kada je dolutala u jednu ustanovu za pomoć ljudima s poteškoćama u ponašanju. Tamo je na svijet donijela osam psića, tamo je provela neko vrijeme i tamo se osjećala sigurno. Kao i u priči o Crvenkapici u priču se umiješao netko zločest, ali ovoga puta to nije bio zločesti vuk. U ovoj priči zločesti su bili lovci, prijetili su odstrijelom jer su Rita i preostali psi smetali i ‘tjerali’ divljač u svojim šetnjama..

Prepuštena na milost i nemilost negativaca ove priče Rita je morala otići iz jedinog doma za koji je do tada znala, pa je završila kilometrima dalje i sad čeka nekoga tko će se javiti i pružiti joj dom, sigurnost i ljubav.

Rita je kujica veličine retrivera, sa svojih 20-ak kilogram, i ima oko 3 godine. Kao prava dama Rita ima sve manire lijepog ponašanja, navikla je na suživot sa psima, a dobra se pokazala i sa macama. Ljude obožava!

Iako ima fizičke karakteristike tornjaka, ona to u duši nije, voli se izležavati i boraviti vani, na suncu i zraku, ali najvažnije joj je da bude u čovjekovoj blizini. Čim se uhvatite za kvaku i krenete unutra, veselo dotrči, mahući repom, nije ju potrebno ni dozivati.

Karakterno je zaista divna, vesela, nježna, mazna, a opet nenametljiva, pristojna i fina. Ova dama voli i kupanje, ležanje na kauču i mirna je u stanu.

Rita trenutno dijeli svoj životni prostor u stanu s drugim psima, nedaleko Samobora, sa svima se dobro slaže, naučena je na kućni red, tako da za trajno udomljenje u obzir dolazi i stan i kuća s ograđenim dvorištem, gdje bi ona živjela kao ravnopravan ćlan obitelji.

Rita je sterilizirana, cijepljena i čipirana te redovito čišćena od nametnika. Pri udomljavanju se obavlja pretprovjera uvjeta i potpisuje ugovor o udomljavanju.

Kontakt: 0915062414

Datum objave: 16.03.2018.