Autor: CroExpress

U prosincu prošle godine općina Tomislavgrad objavila je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Tomislavgrad u akademskoj 2017./2018. godini. Dodjeljuje se 28 novih stipendija koje se isplaćuju u devet jednakih mjesečnih rata, počevši od 1. listopada 2017.godine. Visina mjesečne stipendije iznosi 150,00 konvertibilnih maraka (oko 570 kn).

Nakon što je na stranicama općine Tomislavgrad pročitao tekst natječaja, putem službene mail adrese općini Tomislavgrad obratio se dr. Šimun Križanac, umirovljeni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu (rođen u Vedašiću, općina Tomislavgrad), koji je u dopisu naveo kako je ‘odlučio donirati iznos jedne stipendije studentu druge godine studija, prema važećim pravilima dodjeljivanja’, javlja Tomislavcity.com

Rečeno, učinjeno! Dr. Križanac je odmah uplatio iznos godišnje stipendije (1350 KM, oko 5150 kn) i najiskrenije mu zahvaljujemo na nesebičnome daru koji će sigurno dobro doći nekome od studenata koji su se prijavili na spomenuti natječaj, priopćeno je iz tomislavgradske općine.

Datum objave: 12.01.2018.