Autor: Z.S./The Film Transition

Specijalizirana stranica The Film Transition svaki mjesec bira pet filmova čiji dolazak u kina ne smijete propustiti. Uglavnom je riječ o američkim indie i neameričkim filmovima. No, ovaj mjesec na listi je i jedan holivudski blockbuster. Evo njihove liste za studeni.
Interstellar


Vjerojatno najiščekivaniji film godine, Interstellar Cristophera Nolana dolazi u kina. Nolana mnogi smartaju najzanimljivijim holivudskim redateljem ovog trenutka. Film prikazuje potragu grupe istraživača za načinom da ljudi prežive pomoću pronalaženja crvotočine u svemiru.

Une Nouvelle Amie

Redatelj Fracois Ozon relativno je predvidljiv, ali znate da će isporučiti ‘dobru robu’. Nakon teškog Jeune et Jolie, Nouvelle Amie je ‘lakši’ film o udovcu koji utjehu pronalazi u ženskoj odjeći.

Futatsume no Mado

Iako je na Cannesu dočekan s različitim reakcijama, ovaj film Naomi Kawase naziva svojim ‘remek djelom’.

Blind


Film o mladoj ženi koja će uskoro postati slijepa, zbog čega ne izlazi iz kuće. Redatelj Eskil Vogt proslavio se scenarijem za Oslo, 31. august, kojeg ova stranica naziva jednim od najboljim europskih filmova posljednjih godina.

Nightcrawler



Triler starog kova, Nightcrawler prati život nemoralnog novinara. Jake Gyllenhaal je za ulogu jako smršavio, a film je prvijenac redatelja Dana Gilroya. 

Datum objave: 28.10.2014.