Autorica: Slavica Kljajić

U velikoj dvorani Hrvatske katoličke misije Berlin, Ana Gruica i Ivo Perkušić, glumci Gradskog kazališta mladih Split, izveli su predstavu Šapice, koja se izvrsno pričom o prijateljstvu, ljubavi i darivanju uklopila u ovo predbožićno vrijeme. U publici su glumce, koji su uprizorili dva psa Donu i Mršu, oduševljeno pratile djevojčice i dječaci Hrvatske dopunske nastave, njihovi roditelji, bake, djedovi, prijatelji i mnogi drugi.

Na samom početku koordinatorica Hrvatske dopunske nastave Gordana Kešina pozdravila je nazočne i kazala par riječi o predstavi i ideji za poziv glumaca iz domovine. Veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman u svom kratkom obraćanju nije skrivao zadovoljstvo odličnim odazivom publike na predstavu. 
Ispred Društva prijatelja dopunske škole nazočnima se obratila Snježana Lončar, koja je između ostalog učiteljicama i učitelju podjelila prigodne darove kao znak pažnje za njihov trud i rad. Nakon što su djeca pjesmom zaželjela svima Sretan Božić, zajedno su se okrijepili uz hranu i piće koje su pripremili vrijedni roditelji.

Svoje dojmove i misli nakon odigrane predstave podijelili su s nama glumci Ana Gruica i Ivo Perkušić. 
‘Bila nam je velika čast i zadovoljstvo te najveći dar da smo uveselili djecu i da imamo kontakt sa ljudima iz iseljeništva. Ova priča nosi još jedan podtekst koji je namijenjen odrasloj publici, koji zapravo govori o braci i seki koji prose na ulici, kako bismo ih potakli da obrate pozornost na druge ljude. To je posebno važno u ovom predblagdanskom vremenu gdje je sve vrlo često okrenuto materijalizmu i razmišljanju što ćemo kupiti našoj djeci, no međutim, razgovor, ljubav, darovano vrijeme, toplina, nekada je zapravo nešto najljepše, najvažnije što možemo jedni drugima dati. Kad igrate neku predstavu pred djecom onda nema laži, djeca su jako iskrena i upravo smo to ovdje vidjeli da su djeca odlično reagirala. Pjevali su s nama, skakali, lajali i zavijali, jer smo mi dva psa koja razgovaramo tim jezikom ali i jezikom ljubav i kad to djeca prepoznaju onda je to nama najveća nagrada, a tim više što smo došli iz domovine i što smo izveli predstavu na materinjem jeziku koji ta djeca razumiju i to je najveći poklon i za njih i za nas’, zaključili su Ana i Ivo uz zahvalu na pozivu i uz iskazanu nadu da će ponovno doći glumiti u Berlin.
Sve fotografije pogledajte OVDJE. 

Datum objave: 11.12.2017.