Autor: CroExpress

U irskom gradu Waterfordu, na južnoj strani ‘Smaragdnog otoka’, tridesetak Hrvata se okupilo kako bi se prisjetilo žrtava Vukovara i Škabrnje.

U organizaciji Dragutina i Adrijane Asađanin iz Vukovara i Kristine Potočnik iz Zagreba zapalili su svijeće i pomolili se za stradale žrtve, piše blog Novi život u Irskoj.  
‘Nakon 26 godina što je prošlo od rata i što smo tako daleko od naše države i Vukovara, nismo zaboravili naše branitelje, civile i djecu koji su dali svoje živote za našu državu i za nas. Danas smo se okupili da im odamo počast, to je najmanje što smo mogli napraviti. Neka počivaju u miru Božjem’, rekla je tom prigodom jedna od okupljenih, Radmila Miljević Krkac.

‘Osjećam se ponosno i drago mi je što smo se mogli ujediniti i vjerujem da nam Vukovar svima može biti slika zajedništva kao što su je Vukovarci imali 1991. Vjerujem da to treba danas nama ovdje’, kazao je Dragutin Asađanin.

‘Osjećam se jako ponosno i emotivno, na odavanju počasti našim poginulim braniteljima, koji su svoju krv prosipali za nas da bi imali državu. Koju smo nažalost morali napustiti, radi boljeg i normalnog života’, dodao je Domagoj Pavličić.
Na kraju, poručili su Hrvati iz Waterforda svima:

‘Nikada neka se ne zaboravi! Nikada neka se ne ponovi! Nikome, nigdje nitko više neka ne piše ovako krvavu sudbinu!’


Datum objave: 19.11.2017.