Autor: CroExpress

U ponedjeljak 13.studenog 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje boravit će u radnom posjetu Bosni i Hercegovini tijekom kojeg će posjetiti Hrvate u općini Teslić, Žepče i Kornica, pored Šamca.

U Komušini (župni ured) sastat će se sa Vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem te će obići marjansko svetište u Kondžilu, nakon čega će se sastati i sa predstavnicima Hrvata iz općine Teslić te načelnikom općine Teslić dr. Milanom Miličevićem.

Delegacija će posjetiti i općinu Žepče, sastati se sa g. Matom Zovko, načelnikom općine te posjetiti projekte koje pomaže Vlada Republike Hrvatske – ambulantu obiteljske medicine u Ozimici te Novo naselje.

Državni tajnici će posjetiti Kornicu, u općini Šamac – selo koje bilježi značajniji povratak Hrvata u entitetu Republika Srpsku te se upoznati s rezultatima projekta Iuvenus Fructus – projekta koji ima za cilj educirati mlade u području voćarstva te im na taj način omogućiti priliku za održivi opstanak i ostanak u Bosni i Hercegovini.

U pratnji državnih tajnika biti će Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda i Davor Čordaš, ministar za izbjegle i raseljene osobe Republike Srpske.

Datum objave: 13.11.2017.