Autor: Hina/CroExpress

Predsjedatelj Doma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je u srijedu da je ocjena bošnjačkih parlamentaraca da bi Europski parlament trebao zaustaviti gradnju Pelješkog mosta njihovo privatno stajalište i najavio da će sa stranačkom kolegicom o tome pisanim putem obavijestiti predsjednika EP Antonija Tajanija.

Čolak je komentirao za lokalne medije u Mostaru činjenicu da su zamjenici predsjedatelja Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH Šefik Džaferović i Safet Softić ranije tijekom dana na Tajanijevu adresu poslali pismo kojim traže zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta.

O tome će obavijestiti Tajanija zajedno sa stranačkom kolegicom i predsjedateljicom Zastupničkog doma Borjanom Krišto, najavio je.

Riječ je o potezima kojima se ruši Bosna i Hercegovina jer je ne mogu zastupati samo Bošnjaci, konstatirao je Čolak.

‘Meni kao predsjedatelju Doma naroda ne bi nikada palo na pamet da pišem bilo komu nešto što prethodno nije usuglašeno. Oni koji se najviše zaklinju u BiH, ovakvim postupanjem je, zapravo, ruše’, kazao je Čolak.

Najavio je kako će se o ovome morati raspravljati parlamentu BiH.

Pritom nije isključio mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv dvojice bošnjačkih parlamentaraca koji su samostalno pisali predsjedniku Europskog parlamenta

‘U svakom slučaju mislim da ovome treba stati na kraj jer ovo gubi svaki smisao i ne samo da ne doprinosi stabiliziranju političkih prilika u BiH, već ih još više usložnjava. Bojim se ako ovo ne prestane da se može izroditi u nešto što neće biti dobro niti za BiH, niti za bilo koji narod u BiH’, rekao je predsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH.

Datum objave: 07.09.2017.