Autor: IKA/CroExpress

Franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Zvonko Tolić i fra Jure Zebić, trenutačno u dušobrižničkoj službi među hrvatskim katolicima u Stuttgartu, proslavili su u utorak 4. srpnja 25 godina misništva.

Okruženi subraćom te pastoralnim suradnicima u hrvatskim misijama biskupije Rottenburg-Stuttgart, kao i subraćom i sestrama iz albanske misije na čelu s biskupom Hilom, misu zahvalnicu proslavili su u Waiblingenu. Slavlje je predvodio voditelj dušobrižničkog ureda u Frankfurtu vlč. Ivica Komadina, a propovijedao je fra Frano Milanović Litre, koji je naglasio da ‘bez obzira na životne oluje, Krist uvijek ostaje s nama’ te da je ‘životna sreća biti u Božjoj blizini’, zaželjevši slavljenicima još duga svećenička ljeta.

Poslije mise, zajednički ručak i druženje nastavilo se u Fellbachu, gdje se još jedanput pokazala veličina svećeničkog poziva u sebedarju Bogu i čovjeku. Svoje čestitke slavljenicima su među ostalima uputili nuncij u Njemačkoj mons. dr. Nikola Eterović, biskup dr. Gephard Fürst, pomoćni biskup dr. Thomas Maria Renz, dekan Stuttgarta dr. Christian Hermes, referent za strance Ulrich Reif i provincijal fra Joško Kodžoman.

Datum objave: 05.07.2017.