Autor: CroExpress

Bok draga,
šaljem ti ovaj e-mail s laptopa, ne sa svog novog iPhonea 6 ko inače jer sam ga jučer probala puniti u mikrovalki, kak sam čitala na netu da se može. Nije uspjelo.
E, jučer sam stvarno poludjela. Išla sam zbrajati račune. Trebalo mi je samo četri puta. A kad se sjetim da mi je profa iz matiše govorio da sam ‘glupa ko stup’, hahahaha! 
Ono osnovno – plin, struja, voda, iPhone… Dve tisuće kuna! Znaš kolko je to? To su jedne cipele! Odma sam nazvala Marinu s iPhonea da joj se izjadam kolko mi je račun za iPhone. Slušala me svih 37 minuta, fakat je frendica. Onda se ispraznio pa sam ga stavila punit u mikrovalku da isprobam tu novu Wave opciju, al ne šljaka. Ne kužim zakaj to reklamiraju po netu. Malo se zapalio, al nije ništ strašno. Al istina je ono kaj vele – di ima vatre, ima i dima, hahahaha!
Ne kužim zakaj je voda tak skupa. Mislim, halo, cijela Hrvatska je donedavno bila potopljena. Zakaj nisu skupili tu vodu i dali ljudima besplatno, ne bi morali sad plaćati vodu! 
Čitala sam danas na internetu (kojeg više ne plaćam nego lovim signal od one debele susjede gore) da budu se u Konzumu prodavali Aspirini. To mi je genijalno! Kad idem platiti račune tam, odmah si drmnem jedan Aspirin da me glava ne boli dok dajem tolke novce za račune. 
E da, htjela sam ti poslati ‘Golu istinu’ jučer poštom, ali vele da se oni ne bave više tim. Ali mi je ženska ponudila da si zemem njihovu Ou jea televiziju ili knjigu po 10 kuna. Hahahahaha, knjigu! Od Nivesice sam pročitala jer je dobila Kiklopa i fakat je vrhunska književnost, ali oni tam prodaju nekakve povijesne knjige. ‘Pakao Pacifika’. Ni ne znam di je Pacifik! Mislim, znam da je u Americi, al ne znam di točno.
‘Golu istinu’ sam ti onda poslala s kioska ‘Tiska’. Super mi je to kaj sad rade sve. Odmah sam si kopirala i životopis i svoje modne fotke, nikad ne znaš ko bu ušel u butik… Htjela sam kupit Gloriju, al vele da se ne bave više prodavanjem novina. Nema veze, ima ih sigurno u Konzumu. 
I tak. Kak je tebi u Norveškoj? I dalje imaš 10.000 kuna plaću kao čistačica? To je predobro! To je pet puta više nego u Hrvatskoj! Čitala sam u novinama koje sam kupila u Konzumu da prodavačice zarađuju i do 12.000! Daj zamisli kaj sve možeš s tom lovom! Ja bi se zaposlila kao prodavačica u Norveškoj (najrađe bi u Kopenhagenu zbog Male sirene, to mi je bila najdraža knjiga kad sam krenula na faks), zaradila hrpu love i onda se vratila u Zagreb s novim pic-mic Volvom (čula sam da ih Norvežani fakat dobro rade). Jedino me brine taj bakalar kaj jedete. Kad na Badnjak idem u šoping i prolazim kraj njega skoro se zrušim od smrada…
Eto, tolko od mene. Javi se kad stigneš. Znam da je kod tebe sad vjerojatno noć zbog vremenske razlike. 
Ja idem na kavicu, baaaaaj!

Datum objave: 07.10.2014.