Autor: IKA/CroExpress

Hrvatska katolička župa Main Taunus/Hochtaunus organizirala je pokladno slavlje u subotu, 25. veljače, u Kelkheimu. Na slavlju je prikupljeno 7000 eura za siromašne obitelji grada Vukovara.

Sve je počelo izvedbama pedesetak mladih članova Zbora mladih ‘Gospe od zdravlja’ iz Splita, koji su otpjevali poznate hrvatske pjesme: ‘Glasna, jasna’, ‘U boj, u boj’, ‘Tvoja zemlja’, ‘Na brodici maloj od tri klase’, ‘Zemljo moja’ i ‘Fala’. U daljnjem programu nastupili su članovi župe: mali folklor pod vodstvom Lare Kadoić i Julije Maraković otplesao je slavonsko kolo. Srednji folklor, kojeg su uvježbale Gloria Jozić i Lara Dadić, izveo je kolo ‘Zvijezda danice’. Pokladni bećarac i slavonsko kolo otplesao je Veliki folklor, kojeg vode Martina Višić, Marta Forgač, Martina Pavlović i Antonija Kreković. Na kraju programa nastupila je dječja plesna skupina ‘No Limit’, pod vodstvom trenerice Laure Tomac.

Kroz program je vodio župnik fra Marinko Vukman, koji je na početku sve pozdravio i istaknuo da ‘naš narod od pamtivijeka poznaje pokladne običaje maskiranja, a ta tradicija je vrlo živa i danas’. U raznim dijelovima domovine, krajem zime, maskama se pokušalo otjerati zimu, odnosno dozvati proljeće. Župnik je zahvalio svim izvođačima i voditeljima brojnih aktivnosti, te roditeljima i članovima župskoga vijeća, te darovateljima bogate tombole, brojnim sponzorima i svima koji su dali svoj obol slavlju.

Prihod proslave i tombole, te licitacije nogometnih dresova Ivana Rakitića i Luke Modrića, kao i darovi pojedinaca, namijenjeni su za siromašne obitelji grada heroja Vukovara. I ovoga puta je hrvatska zajednica pokazala velikodušno srce, te je prikupljeno 7.000 eura. U drugom dijelu programa nastupila je poznata pjevačica Zorica Kondža s glazbenim sastavom ‘Fortuna’.

Sve fotografije pogledajte OVDJE.

Datum objave: 27.02.2017.