Autor: CroExpress

Tradicionalni Topas Z Cup održan je 28. i 29. siječnja u Mercedes Benz Areni (Scharreni) u Stuttgartu. Nagradni fond od 6000 eura primamio je ekipe iz Hrvatske, BiH, Srbije, Švicarske, Austrije, Njemačke.

Na turniru je nastupio veliki broj futsal reprezentativaca, čak i futsal klubovi, ali srca publike osvojili su momci porijeklom iz Srednjobosanskog kantona, točnije iz  Travnika, Novog Travnika, Nove Bile i Viteza, koji su nastupali za momčad Cro Cafe Stuttgart/Feuerbach. Na prvu zvuči kao da se radi o još jednom kafiću koji je unajmio usluge ‘plaćenika’. No, istina je posve drugačija – Cro Cafe Stuttgart/Feuerbach je humanitarna organizacija koja pomaže osobama izrazito teškog imovinskog stanja na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prvi dan turnira momci su pokazali da su tvrd orah za svaku ekipu. U prvoj utakmici pao je i jedan od favorita turnira, ‘Caffe bar Tropicana’ 2:1, golovima Filipovića i Gavrića. U drugoj utakmici sa ekipom Smart Getränke odigrano je 1:1, gol je zabio Filipović, a treća utakmica dobivena je bez borbe 3:0 protiv Balkana, koji nije nastupio.

Cro Cafe Stuttgart nakon toga, u nedjelju, nastupio je u novooformljenim skupinama u kojima su ostvarili jednu pobjedu, nad Indigo Barom 3:0 (Varešković, Berović, I. Aman) te dva remija. Ovi rezultati odveli su ih u četvrtfinale.

U četvrtfinalu Cro Cafe zaigrao je protiv prošlogodišnjeg pobjednika Letzte Instanz, za kojeg nastupaju igrači MNK Zrinjskog iz Mostara. U utakmici je nedostajalo malo sreće i Mostarci su na kraju pobijedili sa 4-1, od čega su dva gola postigli na samom kraju kada je kod 2-1 Cro Cafe krenuo na sve ili ništa. Publika je pljeskom ispratila momke iz Cro Cafea koji su ostavili srce na terenu.

Članovi ove organizacije i prije su nastupali na ovom turniru, no nikad nisu dogurali tako daleko pa ovo za njih predstavlja povijesni uspjeh. Pored mnoštva onih koji su igrali za novac, Cro Cafe pokazao je da on ne smije biti najvažniji motiv.

Za Cro Cafe Stuttgart nastupili su: Mirko Perković, Andreas Berović, Valentino Gavrić, Ivica Aman , Ivan Filipović, Boris Varešković, Josip Aman i Kristijan Benaković. Vodili su ih Zvonko Topić i Marko Benaković.

Datum objave: 31.01.2017.