Autor: CroExpress

Frankfurtski rockeri iz Analize umA pripremili su nam novo glazbeno izdanje kojim najavljuju svoj album prvijenac. Pjesma ‘Buđenje’ ljubavna je rock balada koja osim one glazbene, ima i zanimljivu priču o suradnji koja uključuje i Zorana Mišića, a dobila je i spot.

Kako se ‘Buđenje’ bližilo kraju, dogodila se i neplanirana suradnja sa Zoranom koji je tada boravio u Frankfurtu. Pjesma i spot snimljeni su u dva dana, a kako kažu u bendu – ‘izgleda da baš iz takvih situacija ispadaju najbolja umjetnička djela’, prenosi Mixer.hr.

‘Nakon kratkog stjecanja dojmova o samoj pjesmi ‘Buđenje” i ostalim djelima Analize uma, Zoki pristaje na suradnju i onda ide sve jako brzo. Iste noći se snima Zokijev vokal, a za sljedeći dan Željko Sarić već je organizirao snimanje spota za koji također nije bilo dovoljno vremena. Sve se to desilo s 13. na 14. 2. 2015. Na samo Valentinovo Analiza umA snimila je jednu od rijetkih pjesama koja govori o nesretnoj ljubavi. Čudna koincidencija. Možda nesretni junak iz pjesme ipak doživi happy end, tko zna…’, kazao je Marko Pavić iz benda. .

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Marko Pavić, dok je za mix i mastering zaslužan Vojkan Runjaić. Režiju i montažu potpisuje Željko Sarić, a cijeli je video provučen kroz crno-bijeli efekt kako bi se dočarao mračni i emotivni ugođaj same pjesme koja govori o tome kako čovjek sve shvaća ‘tek kad ostane sam’…

Frankfurtski bend ovim singlom najavljuje nadolazeći album pod nazivom ‘Analiza umA’ na kojem su pripremili 14 novih pjesama, a specijalni gosti na albumu su Zoran Mišić i Anto Filipović s harmonikom. Debitantsko izdanje Analize umA uredio je Davor Franjić. 

Datum objave: 23.01.2017.