Autor: Mr. sc. Marko Kopić

Zvonko Mišković, novi generalni konzul za BiH u Stuttgartu, okupio je na godišnjem prijemu u konzulatu 16. prosinca mnogobrojne poduzetnike i predstavnike vjerskih zajednica svih triju naroda. Povod okupljanja je upoznavanje s planom rada i djelovanja novog konzula, kao i obilježavanje nadolazećih blagdana.

U pozdravnom govoru Mišković je naglasio važnost druženja i povezivanja gospodarstava Njemačke i Bosne i Hercegovine, što to nije moguće bez bogatog iskustva i potpore naših ljudi koji žive i rade u Njemačkoj.

‘Želim da budete moj uži tim suradnika i da pomognete svojoj domovini BiH u izgradnji i povezivanju gospodarskih i drugih subjekata iz BiH, ne samo sa Njemačkom nego cijelom Europom. Želim potaknuti naše iskusne menadžere i poduzetnike, koji žive i rade ovdje, da pomognu idejama i konkretnim projektima i ostvare suradnju s poduzetnicima iz Bosne i Hercegovine‘, kazao je generalni konzul.

U veljači 2017. godine Mišković je dogovorio sastanak s Gospodarskom komorom Stuttgart, gdje će pozvati predstavnike Privredne komore BiH i nekoliko tvrtki iz BiH da se dogovore konkretni planovi suradnje na polju gospodarstva. Planira se suradnja s tvrtkama iz Baden-Württemberga, oko izvođenja radova u građevinarstvu u trećim zemljama gdje bosansko-hercegovačke tvrtke imaju ogromno iskustvo.

Generalni konzul se zahvalio donatorima večeri Slavku Mikuliću i njegovom partneru Peri Tataloviću.

Zvonko Mišković je dugi niz godina bio predsjednik privredne komore Posavske županije, obnašao je mnoge druge dužnosti, bio je gradonačelnik Orašja, župan Županije Posavske, te direktor u raznim poduzećima u Orašju. 

Datum objave: 22.12.2016.