Autor: Z.S.

Neven V. (40), Hrvat koji od 2015. godine živi u Dublinu, priznao je pred sudom krivnju za teško ozljeđivanje bivše djevojke u napadu koji se dogodio prije godinu dana.

Kako piše irski Independent, djevojka je ostavila Nevena dva dana prije napada, nakon čega joj je slao neugodne sms poruke. Na večer napada došao je u njen dom i pokušao je zagrliti, što je ona odbila. Rekla mu je da je veza gotova, nakon čega je počeo vikati i bjesomučno je udarati. Djevojka je uspjela pobjeći iz kuće izašavši kroz prozor. Otišla je kod susjeda koji ju je odvezao u bolnicu. Neven joj je slomio kost kraj oka, između ostalih ozljeda.

Napadač joj je tada neprekidno slao poruke. Nakon što ga je ignorirala, u jednoj poruci par tjedana nakon napada joj je zaprijetio smrću. Irska policija ga je uhitila i optužila ga za napad i maltretiranje.

Braniteljica optuženog kazala je na sudu kako njen klijent pati od trauma koje je proživio tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj. Napadač je na slobodi jer je sutkinja ocijenila da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, nakon što je pohađao tečaj kontrole bijesa i savjetovanja. Zabranjen mu je pristup i kontakt sa žrtvom. 

Datum objave: 19.10.2016.