Autor: CroExpress

YouTuberica Jelena rođena je i odrasla u Njemačkoj. Tijekom 17 godina života u Hrvatskoj, nešto ju je ‘vuklo’ prema ovoj zemlji, gdje posljednjih godinu i pol živi s dečkom.

– Kad sam došla prvi tjedan, nisam se uopće osjećala ugodno, ni kao kod kuće. Bilo me sram kuhati, nisam se nikako mogla osloboditi. Imate osjećaj kao da ste negdje u gostima, ne možete si stvoriti sliku da će tu sada biti moja kuća, da ću sada tu živjeti – priča Jelena.

Smatra da su u Njemačkoj, gdje živi na selu, veće mogućnosti nego u Hrvatskoj. No, iz domovine joj nedostaju roditelji i prijatelji.

– Najboljeg prijatelja ili prijateljicu ne možeš naći sutra ili prekosutra, za to trebaju godine, duži period da osnujete prijateljstvo s osobom s kojom možete podijeliti sve što vam se događa u životu. Naravno, imam svog dečka, ali kako ću ja njega tračati s njime? Tko još ne trača svog dečka ili muža s prijateljicom!

Kada je dolazila u Njemačku, kaže, bojala se da ne izgubi svoju slobodu. U Hrvatskoj je živjela slobodnim životom – s roditeljima, ali je radila, imala vlastiti auto.

– Imala sam taj strah da kad ću živjeti s dečkom u njegovom stanu, u njegovoj kući, da ću tu slobodu izgubiti. Ako vi osobno imate taj strah da ćete izgubiti svoju slobodu, nemojte se bojati. Ako ste pronašli pravog dečka, definitivno vam neće ukrasti slobodu.

Kako se ova 23-godišnjakinja nakon nekoliko mjeseci snašla u zemlji u kojoj je rođena, kako joj stoji uloga domaćice… pogledajte u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?v=7rK2uOC-Hec

Datum objave: 11.10.2016.