Autor: Z.S.

Kada čujemo riječi ‘obiteljsko okupljanje’, obično zamišljamo možda dvadesetak ljudi koji se okupe kako bi se podružili, popričali, nešto pojeli i popili. No, u obitelji Tadić stvar je malo drugačija – njih se na obiteljskom okupljanju u Rami okupilo čak 150.

Riječ je, naime, o potomcima Kate i Petra Tadića, supružnika koji su živjeli u drugoj polovici 19. stoljeća. Petar i Kata imali su četiri sina, a njihova loza ima čak 348 potomaka (od čega ih je 24-ero umrlo). Jedan od njih je i fra Ivo Tadić, voditelj Hrvatskog katoličkog centra u australskom Wollogongu, koji je također stigao u Ramu. On je predvodio i svetu misu u kapelici franjevačkog samostana na Šćitu. Fra Ivo, inače, brine o Hrvatima Wollongonga od 2002. godine. 
Nakon mise, članovi obitelji podružili su se u restoranu na Ramskom jezeru, a drugog su se dana uputili na planinu Draševo, gdje su živjeli njihovi preci. I među okupljenima je bilo onih koji su rođeni i živjeli na ovoj planini, javlja Ramski vjesnik.

Uz ramsku gangu, priče iz starih vremena, dobro jelo i piće, obitelj Tadić svima je pokazala kako se korijeni ne zaboravljaju.

Datum objave: 04.08.2016.