Autor: CroExpress/hrvatiizvanrh.hr

Svetom misom u franjevačkoj crkvi svetog Mihaela Arkanđela i prijamom u dvorištu Doma Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici u petak, 15. srpnja 2016. obilježena je 26. obljetnica osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Uz brojne članove i simpatizere Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, političke stranke hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, događanju je nazočio veliki broj gostiju i uzvanika, među kojima su bili Miro Kovač, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije, Gordan Markotić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Subotica.

Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ocijenio je vrlo važnom nazočnost visokih gostiju i uzvanika na obilježavanju 26. obljetnice te je rekao da to pojačava nadu da će Republika Srbija što prije ispuniti preuzete obveze koje se odnose na prava, položaj i status hrvatske nacionalne manjine, kao i da će se promijeniti, nažalost, negativna javna percepcija Hrvata te da će Hrvati postati u svemu ravnopravni građani Republike Srbije.

Datum objave: 20.07.2016.