Autor: CroExpress

Najavljeni izlazak Velike Britanije iz Europske unije je, kako se čini, ohrabrio prikrivene britanske ksenofobe. Tako se na meti napada našla i jedna Hrvatica, javlja Facebook stranica Post Ref Racism.

‘Stojim u dućanu gledajući dupine na napuhavanje, moj mobitel zazvoni i na brzinu popričam preko Skypea sa mamom. Pričamo na Hrvatskom. Završim razgovor i nastavim gledati dupine kad slijeva izblizine čujem: ‘Idi doma, strana pi***’. Uspjela sam reći samo: ‘Oprostite, što ste rekli?’ On me pogleda i kaže; ‘Ništa.’ I ode. Nakon što je čulo što mi se dogodilo, moje dijete koje priča dva jezika zaključi da je bolje da u javnosti više ne pričamo hrvatski…’, posvjedočila je Hrvatica na svom Facebooku. Njen status objavila je prijateljica Britanka.

‘Tresem se od bijesa. Ovo je moja dobra prijateljica. Ona je jedna od najdarežljivijih i najnesebičnijih osoba koje možete sresti. Ona i njen suprug rade vrlo naporno i plaćaju porez našem gospodarstvu, žive ovdje gotovo 20 godina. Što se kvragu dogodilo s našom zemljom? Koliko je prikrivenih rasista koji se skrivaju? Da li mi ozbiljno želite reći da ovaj referendum nije ohrabrio te gadove?’, prokomentirala je prijateljica Hrvatice.

Datum objave: 28.06.2016.