U Hrvatskom domu u Somboru, 20. i 21. listopada, održani su dvodnevni 15. Međunarodni susreti amaterskih dramskih društava, na kojima su sudjelovala tri kazališta iz Hrvatske te jedno iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj tradicionalni kulturni događaj okupio je ljubitelje amaterskog kazališta i ponudio bogat program ispunjen komičnim izvedbama.

Susrete je otvorila Dramska udruga “Kaj” iz Zaboka predstavom Šnajderica Mica, komedijom autorice i režiserke Đurđice Seleš, koja je osvojila publiku svojim humorom i toplim prikazom lokalnih karaktera.

Nakon njih, Draft Teatar iz Tuzle izveo je komediju Uhljebi, inspiriranu djelom Gordana Mihića Siroti mali hrčci, koja se kroz duhovit pristup osvrće na svakodnevne društvene teme.

Drugog dana susreta, Pučko otvoreno učilište iz Sv. Ivana Zeline izvelo je predstavu Svakog gosta tri dana dosta, autora i redateljice Štefice Fanjek, koja je oduševila publiku svojim prepoznatljivim narodnim humorom.

Susreti su zaključeni izvedbom Satiričnog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, koji su izveli komediju Ljubav na prvi pogled Fadila Hadžića, zaokruživši dvodnevni program laganim, ali duhovitim osvrtom na ljubavne zavrzlame.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.10.2024.