Hrvatska kulturna zajednica Mainz sudjelovala je na Europskom festivalu CDU-a koji se održao u subotu, 12. listopada 2024., na Schillerplatzu u Mainzu.

Festival, koji slavi europsku raznolikost, okupio je brojne posjetitelje i štandove iz različitih zemalja, uključujući Hrvatsku, koja je imala priliku predstaviti svoju bogatu kulturu i tradiciju.

Događaj je bio obilježen susretima, kulturnim razmjenama i kulinarskim specijalitetima iz cijele Europe, dok su posjetitelji imali priliku razgovarati o europskoj politici i zajedničkim ciljevima. Na hrvatskom štandu moglo se kušati tradicionalna jela te se informirati o hrvatskoj kulturi, a događaj je također istaknuo važnost zajedništva i suradnje među europskim narodima.

Festival je bio posvećen promicanju mira, slobode i suradnje u Europi, vrijednosti koje je Europska unija uvijek zastupala. Hrvatska kulturna zajednica Mainz bila je ponosna što je imala priliku biti dio ovog važnog događaja, koji je privukao brojne posjetitelje iz cijele regije.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.10.2024.