Provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, fra Tomislav Šanko, sastao se u ponedjeljak, 7. listopada, s nadbiskupom Johannesburga, Butijem Josephom Tlhagaleom, u prostorijama nadbiskupije.

Kako je objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Provincije, sastanku su, osim provincijala Šanka i nadbiskupa Tlhagalea, prisustvovali i generalni vikar nadbiskupije vlč. Paul Beukes, OMI, financijska administratorica Nonhlanhla Jiyane, predsjednik župnog vijeća Hrvatske katoličke misije u Johannesburgu Ivica Obadić te fra Veselko Grubišić, član Franjevačke provincije sv. Jeronima, prenosi IKA.

Tijekom sastanka razmijenjeni su stavovi o aktualnim pitanjima vezanim uz Hrvatsku katoličku zajednicu u Johannesburgu, uključujući planove za buduću suradnju i financijsku transparentnost u zajedničkim projektima. Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo dogovorenim smjerom suradnje i obvezali se na daljnje jačanje odnosa te ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Susret je zaključen zajedničkom fotografijom, a iz Franjevačke provincije ističu kako je ovaj sastanak značajan korak prema daljnjem razvoju Hrvatske katoličke zajednice u Južnoj Africi te učvršćivanju odnosa s lokalnom nadbiskupijom.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.10.2024.