Poplave i klizišta koja su pogodile Kreševo nanijele su veliku materijalnu štetu. Mnogo je oštećenih kuća i infrastrukture, a mještani su kažu kako ne pamti poplavu tolikih razmjera.

Kresevo.info objavilo je sada jednu zanimljivu informaciju iz tog mjesta.  Svetište sv. Jakova u Deževicama kod Kreševa potpuno je uništeno u nevjerojatnom događaju, ali ono što je najviše iznenadilo mnoge vjernike jest da je kip Svetog Jakova ostao netaknut.

Prema izvještaju Kresevo.info, nekoliko stotina kubika kamenja prošlo je kroz svetište, ali kip se nije ni pomaknuo. Na ogradi svetišta ostale su i krunice, neoštećene u kaosu koji je nastao.

“Sveti Jakove, moli za nas”, stoji u emotivnom komentaru uz fotografije iz svetišta, koje su brzo obišle društvene mreže.

Svetište Voda svetog Jakova u Kreševu ima duboke vjerske, kulturne i povijesne veze, smješteno u prirodnom području u selu Deževicama. Središnji dio svetišta je pećina s vrelim, za koje se vjeruje da ima čudotvorna svojstva. Mnogi hodočasnici dolaze tražiti pomoć, vjerujući da voda iz vrela liječi različita kožna oboljenja.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.10.2024.