U petak, 4. listopada, Hrvatska matica iseljenika, u suradnji s Osnovnom školom i čuvarnicom Mihovila Nakovića te Hrvatskom samoupravom Koljnof, provela je dva programa namijenjena djeci i učiteljima.

Programi su uključivali multimedijalni projekt “Igračka u srcu”, inspiriran hrvatskom tradicijskom kulturom, te radionice za učitelje uz predstavljanje Matičina priručnika “Sasvim drukčiji jezik”.

Na svečanom otvaranju izložbe “Igračka u srcu”, koja je predstavila pobjedničke likovne, multimedijalne, fotografske i literarne radove djece iz hrvatskih zajednica diljem svijeta, prigodnim riječima su se nazočnima obratile Agica Šarkozi, ravnateljica Osnovne škole i čuvarnice Mihovila Nakovića, te Lada Kanajet Šimić, rukovoditeljica Odjela za obrazovanje i znanost Hrvatske matice iseljenika.

U veselom ozračju, učenici i učitelji sa zanimanjem su razgledali izložene radove. Nakon izložbe, održane su likovne radionice za učenike pod vodstvom likovne pedagoginje Tajane Brnić Zidarić, dok je za učitelje upriličeno predstavljanje priručnika “Sasvim drukčiji jezik” uz radionicu koju je vodila prof. dr. sc. Tamara Turza Bogdan.

Program je završio razmjenom mišljenja i ideja te razgovorima o nastavku suradnje. Učitelji su istaknuli važnost ovakvih programa, koji im pružaju dodatna znanja i motivaciju za kreativniji rad u nastavi.


Autor: CroExpress/HMI Datum objave: 07.10.2024.