Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman, održao je sastanak u Berlinu s hrvatskim generalnim i počasnim konzulima iz Njemačke.

Ovaj važan susret održan je uoči Berlinskog procesa, s ciljem jačanja bilateralnih odnosa između Hrvatske i Njemačke te promicanja regionalne suradnje.

Na sastanku su sudjelovali hrvatski generalni konzuli: Kristijan Tušek (Hamburg), Ivan Bulić (Düsseldorf), Vedran Konjevod (Frankfurt am Main), Ivan Sablić (Stuttgart) i Vladimir Duvnjak (München), te počasni konzuli: Detlef Prinz (Magdeburg), dr. Peter Neumann (Dresden), Viktor Wilpert Piel (Mainz), Miriam Mack (Freiburg im Breisgau) i Konrad Kobler (Passau).

Razgovori su bili intenzivni, a naglasak je stavljen na daljnje unapređenje gospodarske, kulturne i diplomatske suradnje između dviju zemalja. Ministar Grlić Radman istaknuo je važnost suradnje s hrvatskom dijasporom te ulogu konzula u promicanju hrvatskih interesa u Njemačkoj.

Berlinski proces, koji ima za cilj promicanje suradnje među zemljama Zapadnog Balkana i EU, bio je središnja tema, uz naglasak na gospodarske projekte i jačanje stabilnosti u regiji.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.10.2024.