Hrvatska matica iseljenika, u suradnji s Osnovnom školom i čuvarnicom Mihovila Nakovića te Hrvatskom samoupravom Koljnof, organizira jedinstveni program namijenjen djeci i učiteljima, koji će se održati u petak, 4. listopada 2024. godine.

Događaj započinje u 9 sati, a odvijat će se u prostorijama Osnovne škole i čuvarnice Mihovila Nakovića u Koljnofu.

Ovaj bogati edukativni program uključuje multimedijalnu izložbu “IGRAČKA U SRCU”, koja crpi inspiraciju iz hrvatske tradicijske kulture. Djeca će imati priliku sudjelovati u popratnoj likovnoj radionici, gdje će izrađivati vlastite kreativne radove nadahnute izložbom.

Za učitelje je pripremljeno predstavljanje priručnika “SASVIM DRUKČIJI JEZIK” izdanog od strane Hrvatske matice iseljenika. Nakon prezentacije slijede stručne radionice, gdje će se obraditi različite pristupe obrazovanju i njegovanju hrvatskog jezika u iseljeničkim zajednicama.

Ovaj događaj pruža priliku ne samo za edukaciju, već i za povezivanje hrvatske zajednice u inozemstvu s matičnom kulturom i tradicijom. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže i podrže ovaj važan projekt koji slavi kulturno naslijeđe i obrazovanje.


Autor: CroExpress Datum objave: 30.09.2024.