Ansambl Hajo iz Subotice s ponosom njeguje tamburašku glazbu već 35 godina, a svojim bogatim repertoarom oduševljava ljubitelje tradicionalne glazbe.

Ime ansambla potječe od nadimka čuvenog tamburaškog virtuoza i skladatelja Pere Tumbasa-Haje, a kroz tri autorska albuma objavljena za Croatia Records, predstavili su brojne glazbene poslastice.

Njihov najnoviji album Vrime piše priče bit će glazbeni „lajt motiv” nadolazećeg koncerta, gdje će publika imati priliku doživjeti čaroliju tamburaške glazbe i osjetiti duh bačke ravnice, bunjevačke običaje i sjetne uspomene na život na salašima. Kroz emotivne i autentične izvedbe, ansambl Hajo prizvat će slike starih sokaka, posljednjih refrena i veselih bećarskih dana.

Tamburaški ansambl Hajo iz Subotice slavi 35 godina djelovanja koncertom: Vrime piše priče

Posebni gosti večeri bit će dugogodišnja vokalna solistica Antonija Dulić, čiji će baršunasti glas dodatno obogatiti izvedbe, te klapa More iz Šibenika, s kojom su snimili zajedničku pjesmu na posljednjem albumu.

Uživajte u pjesmama koje su osvajale publiku na Festivalu Šokačke pisme, Zlatnim žicama Slavonije i Festivalu Bunjevački pisama. Njihove izvedbe postale su stalni hitovi, a večer će biti ispunjena glazbom, emocijama i nezaboravnim trenucima koji spajaju tradiciju i inovaciju.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.09.2024.