U subotu, 21. rujna 2024., NK Croatia Zürich svečano je obilježila 55 godina postojanja uz nazočnost velikog broja gostiju, članova kluba, pokrovitelja i prijatelja. Proslava je održana u dvorani Turnhalle Boostock, Poststrasse 20, 8957 Spreitenbach, s početkom u 19 sati.

‘U ime našeg kluba, želimo se zahvaliti svim prijateljima, članovima, pokroviteljima i gostima koji su svojim prisustvom obogatili proslavu 55. obljetnice našeg kluba NK Croatia Zürich. Vaša podrška i sudjelovanje učinili su ovaj događaj nezaboravnim. Hvala vam što ste s nama proslavili ovaj važan trenutak u našoj povijesti! Bilo nam je izuzetno drago i ugostiti fra Iku Skoku, Jozu Dalića, dr. sc. Ivana Tepeša, Sašu Čvrljka i Mirelu Udovčić, koji su svojom prisutnošću i inspirativnim govorima dodatno obogatili ovu svečanost. Zahvaljujemo se i Svenu Ivaniću i tamburaškom sastavu TS Panonski Mornari na njihovom doprinosu i glazbenom ugođaju, stoji u pisanom priopćenju na službenoj web stranici NK Croatia Zürich.

NK Croatia Zürich obilježila 55. obljetnicu rada i izdala knjigu o 55 godina postojanja kluba

Proslava je održana u prepunoj dvorani Turnhalle Boostock u Spreitenbachu, gdje su se prisutni okupili kako bi zajedno proslavili ovu značajnu obljetnicu u povijesti kluba.

TS Panonski Mornari lagano su započeli svirku kad su se vrata dvorane otvorila oko 19 sati, dočekujući prve goste uz zvuke tradicionalne glazbe.

Predsjednik kluba, Stjepan Špehar, započeo je večer pozdravnim govorom, te zahvalivši se na ogromnom interesu i odazivu, koji je i ovaj puta pokazao koliko je NK Croatia Zürich važan hrvatskoj zajednici u Švicarskoj. U svom govoru istaknuo je važnost zajedništva i podrške klubu kroz sve ove godine, nakon čega je pozvao fra Iku, fratra iz Hrvatske katoličke misije Zürich, da predvodi molitvu “Oče naš” prije početka večere.

NK Croatia Zürich obilježila 55. obljetnicu rada i izdala knjigu o 55 godina postojanja kluba

Konobarsku ulogu ove posebne večeri preuzeli su igrači prve momčadi NK Croatia Zürich, koji su se dobrovoljno uključili u organizaciju i s velikim entuzijazmom poslužili sve goste. Svoj zadatak odradili su na vrhunskoj razini, pokazujući ne samo timski duh na terenu, već i izvan njega. Njihova profesionalnost, ljubaznost i predanost nisu prošli nezapaženo, te su zasluženo primili brojne pohvale i iskrene zahvale od svih prisutnih. Ovaj čin pokazao je kako zajedništvo unutar kluba nadilazi nogomet, te da su svi spremni dati svoj doprinos u svakom segmentu klupske zajednice.

Nakon večere, tamburaški sastav Panonski Mornari ponovno su izašli na binu i zabavljali goste sve do 21 sat.

Službeni program večeri započeo je u 21 sat, kada je, nakon minute šutnje za preminule članove kluba, predsjednik kluba, Stjepan Špehar, ponovno izašao na pozornicu i službeno najavio promociju knjige pod nazivom “55 godina NK Croatia Zürich”.

NK Croatia Zürich obilježila 55. obljetnicu rada i izdala knjigu o 55 godina postojanja kluba

Svoju zahvalnost je izrazio Romanu Tomiću za sav trud uložen u izradu knjige, koja kroz priče i slike dugogodišnjih članova kluba prikazuje bogatu povijest NK Croatije Zürich, te naglasio kako knjiga predstavlja svojevrsnu “piramidu kluba”, simbolizirajući sve što je NK Croatia Zürich postigao kroz svoju bogatu povijest.

Nakon toga, predsjednik je zahvalio i radnoj grupi na čelu s Romanom Tomićem, koja je svojim trudom pomogla da se knjiga napokon ostvari. Istaknuo je da, unatoč brojnim pokušajima i postojanju radnih grupa, knjiga nije bila dovršena ni za 30., 40., niti 50. godišnjicu kluba, što ovu promociju čini posebnim uspjehom.

Knjiga sadrži impresivnih 555 stranica, te je nastajala kroz posljednje dvije godine predanog rada.

🇭🇷 NK Croatia Zürich 🇭🇷 svečano je obilježila 55 godina postojanja uz velik broj gostiju, članova kluba, pokrovitelja i prijatelja 🙂 Čestitamo 👏

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Utorak, 24. rujna 2024.

Zatim su uslijedili govori i podjela poklona knjiga za sljedeće osobe, koje su dobile i zlatne narukvice kao znak pažnje te uživale u besplatnom ulazu na proslavu i večeru:

  • Fra Iko, Misija ZH
  • Jozo Dalić, Središnji Ured za Hrvate izvan Hrvatske
  • Dr. Ivan Tepeš, Hrvatska Matica Iseljenika
  • Saša Cvrljak, tajnik Veleposlanstva Bern
  • Mirela Udovičić, Konzulica 2. razreda, Konzulat ZH
  • Damir Katić, ThommenKatic AG
  • Mario Baškarad, Baškarad AG
  • Tihi Samarin, Hydronit Netzbau GmbH
  • Kristijan Grebenar, Gefra Personal AG
  • Niko Tuta, Mirakul Weine
  • Slaven Babić
  • Mato Lubina, L&B Haustechnik
  • Marijan Lepan, Restoran Büsi
  • Elvis Ivanković, Trattoria Casino
  • Mato i Ilija Grgić, Župa Potočani
  • Ivica Čokolić, Grisoni & Partner GmbH
  • Stella Vondra, vonRaise GmbH
  • Monika Vitez
  • Roberto Škara, dugogodišnji prijatelj kluba
  • Željko Pavić, dugogodišnji prijatelj kluba
  • Ivan Barišić (+ zahvalnica, novi počasni član)
  • Andrija Hudinec (+ zahvalnica, novi počasni član)
  • Stjepan Janković (već počasni član)

Ovaj poseban trenutak bio je još značajniji jer su Andrija Hudinčec, jedan od osnivača kluba, i Ivan Barišić postali novi počasni članovi NK Croatia Zürich. Oni su time postali tek druga i treća osoba s tim statusom nakon Stjepana Jankovića, koji je dotad bio jedini počasni član.

Na svečanosti je nastupio i Sven Ivanić, hrvatsko-švicarski komičar.

Proslavi je prisustvovalo oko 300 gostiju, a atmosfera je bila ispunjena veseljem, prisjećanjima na stare uspjehe kluba te nadom za nove pobjede.

Vrhunska, sjajna atmosfera u prepunoj dvorani Boostock u Spreitenbachu, na održanoj prezentaciji knjige NK Croatia…

Objavljuje Generalni konzulat Republike Hrvatske, ZürichNedjelja, 22. rujna 2024.

Sažetak

Poseban trenutak večeri dogodio se kada je cijela dvorana zajedno zapjevala himnu, a potom je održana minuta šutnje u čast svim preminulim članovima kluba, čime je stvorena emotivna povezanost među svim prisutnima. Također, sponzori i dugogodišnji članovi kluba primili su posebna priznanja za svoj doprinos tijekom godina.

Medutim, najznaöajniji trenutak je bila promocija i prodaja knjige “55 godina NK Croatia Zürich”. Na ukupno 555 stranica, knjiga detaljno opisuje povijest kluba, uključujući ključne trenutke iz svakog desetljeća. Od osnivanja kluba, njegovih prvih sezona, preko velikih pobjeda, uspjeha i značajnih događaja, sve do modernih vremena. Knjiga obuhvaća sve što je važno u povijesti NK Croatije Zürich, s posebnim poglavljima o navijačima, Domu Croatije, te značajnim osobama, trenerima i igračima koju su bili dio kluba. Također, tu su fascinantne statistike, zanimljivosti, te poglavlje o našim peharima i trofejima. Za one koji žele saznati više o našim planovima, podršci klubu, kao i detaljima o hrvatskim nogometnim klubovima u Švicarskoj, knjiga nudi dodatne informacije i priče.

Proslava 55. obljetnice NK Croatije Zürich bila je nezaboravna večer ispunjena uspomenama, zabavom i zajedništvom. Ova obljetnica ne simbolizira samo bogatu povijest kluba, već i optimizam za njegovu budućnost dok klub nastavlja graditi svoju zajednicu i nizati uspjehe na nogometnim terenima.


Autor: CroExpress/NK Croatia Zürich Datum objave: 24.09.2024.