Humanitarna organizacija Marijini obroci i ove godine nastavlja akciju “Pokreni se za obroke”, cilj joj je potaknuti Hrvate na boravak u prirodi i kretanje te skupiti 9873 kilometara koliko dijeli Hrvatsku i Zambiju i osigurati obroke za 1162 djece.

Akcija, koja je započela 9. rujna traje do 3. studenoga, a donacijama koje se za nje prikupe osigurat će se obroci za 1162 djece koja svakog školskog dana primaju Marijine obroke u školskoj kuhinji “Miracle, Croatia”.

Građani se mogu uključiti raznim aktivnostima poput plesanja, hodanja, trčanja, plivanja, planinarenja, vožnje biciklom ili, čak, odlaskom na kavu. U sportskim aktivnostima mogu sudjelovati sami ili, uključiti prijatelje, obitelj, radne kolege, cijeli razred ili školu. 

Prijaviti se možete individualno ili kao tim. Ako možete, pronađite sponzora ili darujte koliko možete za djecu Marijinih obroka, poziva udruga i najavljuje kako će se tijekom osam tjedna na društvenim mrežama Marijinih obroka objavljivati ostvareni broj kilometara i iznos prikupljenih donacija.

Marijini obroci u Zambiji poslužuju obroke djeci od 2014. godine. Program se značajno proširio posljednjih nekoliko godina. Zahvaljujući velikodušnosti hrvatskih podupiratelja, školske obroke prima 7183 djece u 18 školskih kuhinja.

Samo 22 eura hrane dijete tijekom cijele školske godine, no također im omogućuju da dođu u učionice, steknu obrazovanje i ostvare svoje snove, podsjećaju Marijini obroci.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 10.09.2024.